Chapeau bas, Mircea Chiș!

Mulțumim domnului profesor universitar doctor antrenor emerit Mircea Chiș, care pentru mai bine de 30 de ani a reprezentat farul și structura de rezistență ce a permis clubului CSU Politehnica Timișoara să atingă culmile sportului de performanță. A fost un mentor, uneori ca un tată, pentru generații de sportivi care au reușit să aducă titluri naționale pentru club și medalii internaționale pentru România. La venerabila vârstă de 72 de ani și în condițiile ce țin de incertitudinile date de timpurile acestea, domnul profesor predă torța către noile generații, însă, rămâne călăuza noastră pentru vremurile când vom avea nevoie de un sfat pentru un pas curat înainte. Promitem că vom face tot posibilul să ținem nivelul de performanța la standardele pe care le-ați ridicat!

Cu deosebită considerație,
Echipa CSU Politehnica Timișoara

Uniți în spirit

”Împreună suntem mai puternici,” băieții noștri de la handbal rămân fideli acestei devize chiar și în vremuri de restriște pentru sport. Suntem uniți în spirit în timp ce păstrăm regulile de distanțare socială. Siguranța sportivilor noștri și a celor apropiați rămâne pe primul loc.

Atletism COVID-19

Federaţia Română de Atletism anunţă prelungirea termenului de suspendare a tuturor competițiilor până în data de 15 iunie.

În contextul prelungirii stării de urgenţă până în data de 16 mai şi a păstrării în vigoare a tuturor măsurilor de prevenţie şi securitate stipulate în ordonanţele militare emise în ultimul timp de Guvernul României (Ordonanţa Militară nr. 9 din 16.04.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19), Federaţia Română de Atletism decide suspendarea tuturor competițiilor până în data de 15 iunie (spiriduşi, C4, C3, C2, C1, J3, J2, J1, T, S, M).

În cazul modificării măsurilor luate de Guvernul României şi Preşedinţia României, această decizie poate suferi modificări care vor fi comunicate imediat în momentul adoptării.

Federaţia Română de Atletism consideră că 15 iunie este un termen corect pentru demararea competiţiilor de atletism. Astfel, sportivilor li se va permite ca, la ieşirea din starea de urgenţă, să îşi reia antrenamentele în condiţii cât mai aproape de cele obişnuite şi dispună de o perioadă suficientă pentru a fi pregătiţi să concureze. Totodată organizatorilor de competiţii li se va permite organizarea în bune condiţii a competiţiilor de atletism. În federaţie se va lucra în perioada următoare la un nou calendar competiţional în care se vor realoca competiţiile din perioada martie – iunie, existând însă şi posibilitatea anulării unora dintre acestea. Calendarul competiţional va fi aprobat în şedinţa Consiliului Federal care va avea loc cu proxima ocazie după ridicarea stării de urgenţă şi comunicarea noilor măsuri de prevenţie a pandemiei de COVID-19.

Federaţia Română de Atletism reia recomandarea făcută cluburilor care au sportivi de performanţă şi de înaltă performanţă să păstreze o legătură strânsă cu aceştia, să îi monitorizeze şi să îi sfătuiască în legătură cu toate aspectele ridicate de măsurile de autoizolare recomandate/ impuse de Guvernul României.

Este o situaţie care a ridicat probleme extrem de dificile tuturor celor implicaţi în activitatea atletică şi care cere răbdare, calm şi înţelegere pentru a putea fi depăşită cât mai uşor. Sănătatea noastră, a tuturor, este cel mai important lucru şi respectarea măsurilor de prevenţie este, în continuare, esenţială pentru stăpânirea acestei pandemii.