Scrima

Scrima, sau “șahul în formă fizică”, este un sport care oferă oportunități precum dezvoltarea și păstrarea condiției fizice într-un mod distractiv, interacțiunea într-un mod pozitiv, dezvoltarea capacității de observație și a gândirii strategice.
Toate aceste abilități vor susține copilul în a excela atât în scrimă,cât și în alte domenii din viață.

Floreta, versiunea modernă a sabiei de curte, are o lamă rectangulară flexibilă (de aproximativ 88 cm lungime) și cântărește în jur de 300 grame. Tușele sunt valide când vârful lamei atinge adversarul oriunde pe trupul acestuia (brațele sunt excluse).
Spre deosebire de celelalte tipuri de arme, floreta are cea mai mică zonă de valabilitate pe suprafaţa corpului – partea superioară fără braţe şi mască. Regulile floretei includ principiul priorităţii sau al dreptului la atac. Doar în baza acestui drept se poate obţine validitatea unui punct.

Cu alte cuvinte, floretistul are prioritate la validarea unui punct când atacă. Oponentul trebuie să se apere iniţial de acest atac printr-o paradă pentru a prelua prioritatea la ripostă sau un nou atac. Când cei doi oponenţi atacă simultan, loviturile nu sunt validate.