Atletism

Scopul reactivarii sectiei de atletism in anul 2016 dupa o pauza de 10 ani, in cadrul CSU Politehnica Timisoara l-a  constituit organizarea si administrarea de activitati sportive atletice la nivel universitar si nu numai, cu consecinta directa la dezvoltarea sportului de performanta la nivelul Universitatii Politehnica Timisoara, selectia continua, pregatirea sportiva si participarea atletilor proprii la competitii interne si internationale, precum si organizarea de competiţii şi evenimente sportive, in baza regulamentelor si statutului Federatiei Romane de Atletism.

Sectia de atletism a CSU Politehnica Timisoara, are ca obiectiv prioritar dezvoltarea sportului de performanţă la nivel universitar, national si international, se regăseşte din anul 2016 în eşalonul fruntaş al grupărilor sportive atletice la nivel national prin obtinerea unui numar de 23 medalii si doua titluri de campion la toate formele oficiale ale competitiilor atletice care s-au desfasurat sub egida Federatiei Romane deAtletism, respectiv: Campionate Nationale de pista, cros, sosea si alergare montana.

Atletii sectiei incepand cu anul 2016 sub indrumarea domnului antrenor – lector univ. dr. Chirila Daniel, au reprezentat România în competiţiile internaţionale  oficiale, obtinand 2 medalii de argint si o medalie de bronz la Campionatele Balcanice de Cros prin intermediul sportivelor Anita Zaro, medaliata la senioare, Yasmina Tamasila la junioare si Barbut Andrei la tineret.